Samen met hun vader, Alfons De Keyser, vormen de 2 broers Romain en Roland hun slachtvloer om tot een slagersatelier. Vanaf dat moment gaat het in versneld tempo en leggen vader en zoons zich toe op de vervaardiging van fijne vleeswaren. Al vlug is de gekookte ham van De Keyser een begrip en begint het bedrijf te leveren aan de slagers uit de streek.
Ze voegen andere vleesbereidingen toe aan het assortiment en in 1975 bouwen ze achter het oude atelier een volledig nieuwe vleeswarenfabriek.
In 1992, precies 30 jaar nadat de 2 broers hun intrede deden in het slachtatelier van hun vader, is het tijd voor een nieuwe uitbreiding met een ultramoderne receptiehal, koelruimtes, een fabricatiezaal, een kookruimte en een grotere opslagplaats.
In 2001 besluiten de broers om de zaak over te dragen aan een gemotiveerde groep ondernemers, waar hun levenswerk in goede handen is. De ondernemers werken verder aan de uitbouw en groei van het bedrijf, zowel in binnen- als buitenland.
Ze moderniseren de bestaande activiteiten en investeren in nieuwe activiteiten, zoals dicing en slicing van vleeswaren in kleinverpakking voor de retail, maar ook als grootverpakking voor de distributie en food service.
In 2007 werd er op een 2e site in Aalter een volledig nieuwe productieafdeling in gebruik genomen voor de dicing, slicing en verpakkingsactiviteiten. Hier is ook het nieuwe logistieke centrum met opslagruimte gevestigd, en de burelen.
In 2010 werd de capaciteit verhoogd met een nieuwe productielijn.
In 2012 volgde een 2e capaciteitsverhoging met de opstart van een extra verpakkingslijn.
In 2014 en 2015 focust de groep zich op optimalisaties en investeringen in de operational excellence processen, een volgende stap in de groei van het bedrijf.
In de toekomst zal Vleeswaren De Keyser blijven moderniseren en investeren in de verdere uitbreiding van de productiecapaciteit. Doel is om, in een cultuur van continu verbeteren, verder te kunnen groeien, en kwaliteit en leverservice van een hoog niveau te blijven garanderen.